Spirit.hu
  • a víz minőségének javulása,
  • egészséges vízi élet,
  • iszap lebontás,
  • optimális tápanyagszint,
  • szerves anyagok lerakódása által keletkezett rothadás megszűnése.

Az EM hatékonyan hozzájárul a víz minőségének javításához, valamint a szerves iszap lebontásához. Az EM-ben lévő mikroorganizmusok képesek a különböző szerves anyagok, - mint falevél, algák, virágpor, magok, haleledel, … stb. - lerakódása által keletkezett rothadást megszüntetni, átalakítani. Ezáltal egy optimális tápanyagszint alakul ki, amely a vízinövények, valamint a fitoplanktonok növekedését szabályozza. A szabályozott növekedés által zavartalanul fejlődhetnek a zooplanktonok (pl. Daphnia, evezőlábú rákok stb.), melyek fő táplálékforrásul szolgálnak számos más vízi élőlénynek és így megteremtődik az alapja annak a zárt és stabil körforgásnak, amely az egészséges vízi élet kialakulásához és fenntartásához elengedhetetlen.

Adagolás

Az irányadó keverék 1 l EM-BIO pro 10 m3 víz (0,01%) általános esetben. Nagyobb vízfelületeknél, valamint bizonyos problémák fellépése esetén speciális utasításokat kell követni.

Kijuttatás módja

A fent említett keveréket ne egyszeri alkalommal juttassuk ki. Több adagra felosztva (az említett keverési arányok betartásával), mindig 1:10 arányban a tó vizével alaposan összekeverve, majd permetezzük ki a vízfelszínre. Ha ez nem megoldható, akkor egy finomosztatú szórófejjel felszerelt locsolókannát használjunk. Mindenekelőtt a vízinövényeket és a partszegélyt kezeljük, mindaddig, amíg észrevehető javulást nem tapasztalunk. Ezután szükség szerint, de lehetőleg azonos időközönként ismételjük meg a kezeléseket. Az algafejlődés visszaszorítására, valamint a vízminőség folyamatos stabilizálására helyezzünk el EM kerámia csövecskéket a vízmozgásos területekre (pl. a levegőztetőbe), valamint egy jutazsákban zabszalmát süllyesszünk a tó mélyére.

Kijuttatás ideje

Tavasszal, amikor a víz hőmérséklete először emelkedik 50C felé (az első algalerakódás előtt); azután rendszeresen, több héten keresztül, heti egy alkalommal (mindig ugyanazon a napon) ismételjük meg. Az